Hirvenkylkiribsit vaativat tekijältään lähinnä aikaa ja ennen kaikkea malttia odotella ribsien valmistumista uunista tulevasta herkullisesta tuoksusta huolimatta.
Hirvenkylkiribsit
1 kg | hirven lihaa |
suolaa | |
pippuria | |
yrttejä | |
4 kpl | punajuuria |
valmista barbeque-kastiketta | |
tummaa marjamehua |
Mausta liha suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jos liha on vakuumissa, se voidaan maustaa vakuumin sisällä. Hauduta lihaa uunissa niin pitkään, että liha irtoaa luusta. Sopiva aika on noin 8 tuntia 90 asteessa. Jäähdytä liha ja grillaa sitä hiukan.
Valmista barbeque-kastike. Paista punajuuria 180-asteisessa uunissa noin tunti. Kuori kypsät punajuuret ja soseuta ne. Lisää sekaan barbeque-valmiskastike. Voit lorauttaa mukaan vähän tummaa marjamehua.
Kuorruta koko liha kastikkeella. Halutessa lihan voi vielä käyttää uunissa ennen tarjoilua.
Kruunaa annos friteeratuilla perunoilla tai maa-artisokilla.