Täydelliset ribsit hirven kyljestä

Teksti: Eija Vallinheimo  Resepti: Ari Ruoho  Valokuvat: Ville Rantalainen  22.06.2020
Hirvi ribist
Hirvi on siitä hieno riistaeläin, että sen eri ruhonosia voi käyttää todella monipuolisesti niin arkisissa kuin juhlavissa ruoissa.

Hirvenkylkiribsit vaativat tekijältään lähinnä aikaa ja ennen kaikkea malttia odotella ribsien valmistumista uunista tulevasta herkullisesta tuoksusta huolimatta.

Hirvenkylkiribsit

Ainekset annosta
1 kg hirven lihaa
suolaa
pippuria
yrttejä
4 kpl punajuuria
valmista barbeque-kastiketta
tummaa marjamehua
Valmistus

Mausta liha suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jos liha on vakuumissa, se voidaan maustaa vakuumin sisällä. Hauduta lihaa uunissa niin pitkään, että liha irtoaa luusta. Sopiva aika on noin 8 tuntia 90 asteessa. Jäähdytä liha ja grillaa sitä hiukan. 

Valmista barbeque-kastike. Paista punajuuria 180-asteisessa uunissa noin tunti. Kuori kypsät punajuuret ja soseuta ne. Lisää sekaan barbeque-valmiskastike. Voit lorauttaa mukaan vähän tummaa marjamehua. 

Kuorruta koko liha kastikkeella. Halutessa lihan voi vielä käyttää uunissa ennen tarjoilua. 

Kruunaa annos friteeratuilla perunoilla tai maa-artisokilla.