Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho paljastaa tällä kertaa burgereiden kiistattoman kuninkaan, karhuburgerin reseptin.
Karhuburgeri
Ainekset
annosta
4 kpl | salottisipulia |
1 pkt | pekonia |
varhaiskaalia | |
1 prk | pikkelöityjä chilejä |
400 g | karhun jauhelihaa |
suolaa | |
mustapippuria | |
katajanmarjaa | |
4 kpl | laadukasta sämpylää |
4 kpl | savujuustoviipaletta |
barbeque-kastiketta |
Valmistus
- Kuori salottisipulit ja halkaise ne puoliksi pitkittäin. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Paista samalla uunissa myös pekonit rapeiksi.
- Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Mausta kaali chilipurkista tulevalla pikkeliliemellä. Voit sekoittaa leikattuun chilin kaalin kanssa tai tarjoilla chilit kokonaisina grillattuina.
- Mausta jauheliha suolalla, murskatulla mustapippurilla ja katajanmarjalla. Muotoile sämpylöihin nähden sopivan kokoisia pihvejä. Kypsennä karhupihvit grillissä huolellisesti läpikypsiksi. Grillaa myös chilit, jos tarjoilet ne kokonaisina.
- Lämmitä sämpylät uunissa ja kasaa kaikki aineet kerroksittain niiden väliin. Mausta barbeque-kastikkeella.
Muista trikiinivaara
– Trikiini on muistettava karhunlihan valmistuksessa, eli on tiedettävä, mitä tekee. Ihminen voi saada trikiinitartunnan, jos syö huonosti kypsennettyä karhunlihaa, metsästäjä ja keittiömestari Ari Ruoho Ravintola Nokasta muistuttaa. Lue lisää kootuista karhuresepteistä, miten karhunlihan kanssa kannattaa toimia.