Peura-tartar
300 g | peuran paistia tai fileetä |
suolaa, mustapippuria | |
rypsiöljyä | |
4 | keltuaista |
1 dl | sinapinsiemeniä |
1 rkl | väkiviinaetikkaa |
2 tl | sokeria |
1 rkl | öljyä |
- Leikkaa lihasta kalvot pois. Leikkaa kuutioiksi, sekoita öljy ja mausteet.
- Keitä sinapinsiemenet ja lisää etikka ja sokeri.
- Sekoita.
- Ääntä kohden.
Nopeana nautintona peuratartar on vertaansa vailla
– Kaikki eivät tykkää raa’asta lihasta. Osa ihmisistä ei voi edes kuvitellakaan syövänsä sitä. Minusta se maistuu aivan uskomattoman maukkaalta, ja riistasta tehty tartar on vielä suorastaan törkeän hyvää! Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho hehkuttaa.
– Jos raakuus arveluttaa, voi lihan pinnan kevyesti grillata, jolloin annoksen ulkonäkö ei ole enää niin alkukantainen ja makuakin tulee toki lisää.
Riistaruokaa peurasta
Tuoreesta ja raa'asta peuranlihasta saat myös suussa sulavaa riimipeuraa.
Saalistaan arvostava metsästäjä käyttää hyödykseen koko eläimen. Sisäelimistä saa pienellä vaivalla gourmet-tason ruokaa. Kokeile peuranvasan maksaa voissa paistettuna, tai grillattua peuran sydäntä, joka maistuu vaikka iltapala- tai eväsleivän päällä.
Wallenberg syntyy peuran jauhelihasta, ja se sopii paremmaksi arkiruoaksi tai jopa juhlapöytään.
Katso kaikki Jahtimedian kaikki helpot ja herkulliset peurareseptit, joilla onnistut varmasti!