Peura-tartar
300 g | peuran paistia tai fileetä |
suolaa, mustapippuria | |
rypsiöljyä | |
4 | keltuaista |
1 dl | sinapinsiemeniä |
1 rkl | väkiviinaetikkaa |
2 tl | sokeria |
1 rkl | öljyä |
- Leikkaa lihasta kalvot pois. Leikkaa kuutioiksi, sekoita öljy ja mausteet.
- Keitä sinapinsiemenet ja lisää etikka ja sokeri.
- Sekoita.
- Ääntä kohden.
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on kokkaillut valkohäntäpeurasta vaikka mitä alkaen riistamakkarasta peuransydämeen. Varsinkin eteläisessä Suomessa peurakanta on runsastunut hurjasti, ja metsästysseurat saavat karsia kasvavaa kantaa urakalla. Peuroja siis riittää, joten nyt laitetaan jakoon taas uusia peurareseptejä.
Nopeana nautintona peuratartar on vertaansa vailla.
– Kaikki eivät tykkää raa’asta lihasta. Osa ihmisistä ei voi edes kuvitellakaan syövänsä sitä. Minusta se maistuu aivan uskomattoman maukkaalta, ja riistasta tehty tartar on vielä suorastaan törkeän hyvää! Ari Ruoho hehkuttaa.
Nopeana nautintona peuratartar on vertaansa vailla.
Tartar on yksinkertainen valmistaa ja se toimii alkuruokana tai vaikka iltapalana. Peuran liha on maultaan aika mietoa, joten mausteet, kuten tässä sinapinsiemenet, tuovat lisää vivahteita ruokaan.
– Jos raakuus arveluttaa, voi lihan pinnan kevyesti grillata, jolloin annoksen ulkonäkö ei ole enää niin alkukantainen ja makuakin tulee toki lisää.