Tartar jakaa mielipiteitä. Keittiöpäällikkö Ari Ruoho suosittelee kuitenkin rohkeasti kokeilemaan!

Peura maistuu raakanakin: tartar resepti

4
30 min/ (aktiivinen/passiivinen)
Tartar on yksinkertainen valmistaa ja se toimii alkuruokana tai vaikka iltapalana. Peuran liha on maultaan aika mietoa, joten mausteet tuovat lisää vivahteita ruokaan.
Teksti: Suvi Honkavaara  Valokuvat: Kim Öhman  Resepti: Ari Ruoho  04.03.2019

Peura-tartar

Ainekset annosta
300 g peuran paistia tai fileetä
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä
4 keltuaista
1 dl sinapinsiemeniä
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl sokeria
1 rkl öljyä
Valmistus
  1. Leikkaa lihasta kalvot pois. Leikkaa kuutioiksi, sekoita öljy ja mausteet.
  2. Keitä sinapinsiemenet ja lisää etikka ja sokeri.
  3. Sekoita.
  4. Ääntä kohden.

 

Nopeana nautintona peuratartar on vertaansa vailla

– Kaikki eivät tykkää raa’asta lihasta. Osa ihmisistä ei voi edes kuvitellakaan syövänsä sitä. Minusta se maistuu aivan uskomattoman maukkaalta, ja riistasta tehty tartar on vielä suorastaan törkeän hyvää! Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho hehkuttaa.

– Jos raakuus arveluttaa, voi lihan pinnan kevyesti grillata, jolloin annoksen ulkonäkö ei ole enää niin alkukantainen ja makuakin tulee toki lisää.  

 

Riistaruokaa peurasta

Tuoreesta ja raa'asta peuranlihasta saat myös suussa sulavaa riimipeuraa.

Saalistaan arvostava metsästäjä käyttää hyödykseen koko eläimen. Sisäelimistä saa pienellä vaivalla gourmet-tason ruokaa. Kokeile peuranvasan maksaa voissa paistettuna, tai grillattua peuran sydäntä, joka maistuu vaikka iltapala- tai eväsleivän päällä.

Wallenberg syntyy peuran jauhelihasta, ja se sopii paremmaksi arkiruoaksi tai jopa juhlapöytään.

Katso kaikki Jahtimedian kaikki helpot ja herkulliset peurareseptit, joilla onnistut varmasti!