Peura Wallenberg resepti
300 g | peuran jauhelihaa |
3 dl | kermaa |
2 dl | korppujauhoja |
2 dl | kuivattuja metsäsieniä murskattuna/jauhettuna |
60 g | voita |
suolaa ja pippuria |
- Sekoita yleiskoneessa peuran jauhelihaa, kaada sekaan kermaa ja mausta suolalla.
- Sekoita korppujauhot ja metsäsienijauhe/murska.
- Ota lusikalla sopivan kokoisia palloja ja pyöräytä jauhoissa. Paina pallot kevyesti pihvin muotoon.
- Paista pannulla reilussa voissa.
- Tarjoile perunamuusin kanssa.
Ari Ruohon vinkit Wallenbergiin
– Wallenberg on hiukan hienostuneempi tapa käyttää jauhelihaa, mutta lopputulos on kuitenkin mukavan arkinen perheen lounas tai päivällinen, kertoo ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.
Ruotsalaisen, suurina herkuttelijoinakin tunnetun Wallenbergien mahtisuvun mukaan nimetty ruoka tehdään perinteisesti vasikasta, mutta riista sopii siihen aivan yhtä hyvin.
Wallenbergien laitossa käytetään kylmiä raaka-aineita. Kylmä kerma, liha ja mausteet laitetaan koneeseen pyörimään ja sekoittunut massa muotoillaan pihveiksi. Pannulla tiristetyt pihvit tarjoillaan perinteisesti perunamuusin kanssa.
Riistaruokaa peurasta
Raaka peuranliha taipuu uskomattoman maukkaaksi tartar-pihviksi. Tuoreesta peuranlihasta saat myös suussa sulavaa riimipeuraa.
Saalistaan arvostava metsästäjä käyttää hyödykseen koko eläimen. Sisäelimistä saa pienellä vaivalla gourmet-tason ruokaa. Kokeile peuranvasan maksaa voissa paistettuna, tai grillattua peuran sydäntä, joka maistuu vaikka iltapala- tai eväsleivän päällä.
Katso kaikki Jahtimedian kaikki helpot ja herkulliset peurareseptit, joilla onnistut varmasti!