Wallenbergit valmistetaan kylmistä raaka-aineista. Tarjoa pihvien kaverina perinteistä perunamuusia.

Riista-Wallenberg herkutteluun

4
1 h/ (aktiivinen/passiivinen)
Wallenbergit valmistetaan kylmistä raaka-aineista ja peuran jauhelihasta. Tarjoa pihvien kaverina perinteistä perunamuusia.
Teksti: Suvi Honkavaara  Valokuvat: Kim Öhman  Resepti: Ari Ruoho  04.03.2019

Peura Wallenberg resepti

Ainekset annosta
300 g peuran jauhelihaa
3 dl kermaa
2 dl korppujauhoja
2 dl kuivattuja metsäsieniä murskattuna/jauhettuna
60 g voita
suolaa ja pippuria
Valmistus
  1. Sekoita yleiskoneessa peuran jauhelihaa, kaada sekaan kermaa ja mausta suolalla.
  2. Sekoita korppujauhot ja metsäsienijauhe/murska.
  3. Ota lusikalla sopivan kokoisia palloja ja pyöräytä jauhoissa. Paina pallot kevyesti pihvin muotoon.
  4. Paista pannulla reilussa voissa.
  5. Tarjoile perunamuusin kanssa.
     

Ari Ruohon vinkit Wallenbergiin

– Wallenberg on hiukan hienostuneempi tapa käyttää jauhelihaa, mutta lopputulos on kuitenkin mukavan arkinen perheen lounas tai päivällinen, kertoo ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Ruotsalaisen, suurina herkuttelijoinakin tunnetun Wallenbergien mahtisuvun mukaan nimetty ruoka tehdään perinteisesti vasikasta, mutta riista sopii siihen aivan yhtä hyvin.

Wallenbergien laitossa käytetään kylmiä raaka-aineita. Kylmä kerma, liha ja mausteet laitetaan koneeseen pyörimään ja sekoittunut massa muotoillaan pihveiksi. Pannulla tiristetyt pihvit tarjoillaan perinteisesti perunamuusin kanssa. 

 

Riistaruokaa peurasta

Raaka peuranliha taipuu uskomattoman maukkaaksi tartar-pihviksi. Tuoreesta peuranlihasta saat myös suussa sulavaa riimipeuraa.

Saalistaan arvostava metsästäjä käyttää hyödykseen koko eläimen. Sisäelimistä saa pienellä vaivalla gourmet-tason ruokaa. Kokeile peuranvasan maksaa voissa paistettuna, tai grillattua peuran sydäntä, joka maistuu vaikka iltapala- tai eväsleivän päällä.

Katso kaikki Jahtimedian kaikki helpot ja herkulliset peurareseptit, joilla onnistut varmasti!