Omenaa ja rusakonpaistia
2 kpl | rusakon takajalkoja |
4 kpl | omenoita |
4 kpl | porkkanoita |
4 kpl | tuoreita metsäsieniä tai kuivattuja sieniä |
rosmariinia | |
5 dl | omenamehua |
3 dl | lihalientä tai vettä |
suolaa |
- Grillaa tai paista rusakon takajalkoihin nopeasti hieman makua.
- Lihalle voi myös antaa savun makua grillissä laittamalla hiilille savustuspuruja kourallisen ja antamalla takajalkojen savustua muutaman minuutin ajan.
- Hauduta jalat kypsäksi kannellisessa vuossa tai paistopussissa matalalla lämmöllä useampi tunti, esimerkiksi noin 3 tuntia 160 asteessa.
- Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi paahdetut perunat.
Grillaa ja savusta rusakolle makua
– Heitä pallogrillihiilloksen päälle kourallinen savustuspöntössä käytettävää leppälastua. Laita sitten pallon kansi päälle pariksi minuutiksi. Grillaus itsessään antaa lihalle mukavan maun, mutta tällainen pikasavustus tuo siihen vielä lisää vivahdetta, Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho neuvoo.
Grillauksen jälkeen takajalat sujautetaan paistopussiin tai kannelliseen uunivuokaan omenoiden, porkkanoiden ja sienien kera.
– Ja mukaan tietysti yrttejä, ainakin rosmariinia. Paistoliemenä käy lihaliemi tai vedellä jatkettu omenamehu.
Paistia haudutetaan uunissa noin 160 asteessa vähintään kolme tuntia.
– Ai että! Ei mulla muuta, Ruoho nauraa.
Lisää vinkkejä ja reseptejä
Osaatko käsitellä jäniksen ennen ruoanlaittoa? Jäniksen käsittelyyn kuvin opastaa Markus Maulavirta.
Kokeile myös miten jänis taipuu käristykseksi. Perinteen ystäville jänispaisti haudutetaan oluessa. Tai miten olisi nyhtörusakko itämaiseen tapaan?
• Tiputa kourallinen savustuslastuja grillin hiillokselle.
• Nosta grillatut lihat ritilälle ja sulje grillin kansi 2–3 minuutiksi.
• Nauti miedosti savunmakuiset grilliherkut heti.