Steam bunny.

Nyhtörusakkoa itämaiseen tapaan - monikäyttöinen resepti

4
30 min/ (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 4 (2 ääntä)
Jänistä tai rusakkoa voi hyödyntää myös modernisti, astetta herkullisempana arkiruokana. Nyhtöliha on helppo, herkullinen tai taipuu moneksi. Ari Ruohon Ravintola Nokasta neuvoo itämaisen steam bunin nyhtötäytteellä.
Teksti ja kuvat: Suvi Honkavaara  Resepti: Ari Ruoho  18.02.2019

Nyhtöjänis eli Pulled bunny

Ainekset annosta
kypsää rusakonlihaa
1 dl Smokey BBQ-kastiketta
1 varhaiskaali
4 katajanmarjaa murskattuna
2 rkl omenaviinietikkaa
1 chili
1 dl majoneesia
1 pnt korianteria
Valmistus
  1. Lämmitä kypsennetty rusakon liha. Poista kaikki luut ja ole tarkka myös, jos luita on mennyt hauliparvesta rikki. Sekoita liha hienoksi. Lisää mukaan Smokey BBQ -kastiketta tai muuta valitsemaasi kastiketta.
  2. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta omenaviinietikalla. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja lisää kaalin joukkoon.
  3. Lisää myös murskattu katajanmarja ja leikattu korianteri kaalin sekaan.

Pulled bunny steam bum

Riistaruoka-osiosta löytyy ohje perinteiseen jänispataan. Jos niin hassusti pääsee käymään, että padasta on jäänyt jotain syömättä, on nyt oiva tilaisuus hyödyntää ylimääräiset lihat steam bunnyssa.

– Steam bun on modernimpi tapa käyttää riistaa. Reseptissä on vähän itämaista vaikutetta, mutta kyseessähän on täytetty sämpylä, joka sopii vaikka evääksi metsälle tai illanistujaisiin, ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho suosittelee.

Kaikenlaiset nyhtöruoat ovat olleet suosiossa jo pitkään, eikä syyttä. Pitkään hautuneessa jäniksen lihassa on intensiivinen maku ja rakenteensa puolesta se sopii erinomaisesti myös esimerkiksi burgereiden väliin.  

 

Kokeile myös näitä jänisreseptejä

Kokeile myös Ari Ruohon savustettua rusakonpaistia, tai miten jänis taipuu käristykseksi. Perinteen ystäville jänispaisti haudutetaan oluessa.

Ennenkuin jänis pääsee pöytään, Markus Maulavirta opastaa jäniksen käsittelyyn.