Steam bunny.

Rusakkoa itämaiseen tapaan

4
30 min/ (aktiivinen/passiivinen)
Monen aloittelevan nuoren metsästäjän ensimmäiset metsästyskokemukset liittyvät rusakon tai jäniksen pyyntiin. Saatua saalista voi hyödyntää myös modernisti, astetta herkullisempana arkiruokana.
Teksti ja kuvat: Suvi Honkavaara  Resepti: Ari Ruoho  18.02.2019

”Steam bunny” Pulled bunny

Ainekset annosta
kypsää rusakonlihaa
1 dl Smokey BBQ-kastiketta
1 varhaiskaali
4 katajanmarjaa murskattuna
2 rkl omenaviinietikkaa
1 chili
1 dl majoneesia
1 pnt korianteria
Valmistus

Lämmitä kypsennetty rusakon liha. Poista kaikki luut ja ole tarkka myös, jos luita on mennyt hauliparvesta rikki. Sekoita liha hienoksi. Lisää mukaan Smokey BBQ -kastiketta tai muuta valitsemaasi kastiketta.
Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta omenaviinietikalla. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja lisää kaalin joukkoon.
Lisää myös murskattu katajanmarja ja leikattu korianteri kaalin sekaan.

Sivustoltamme löytyy ohje perinteiseen jänispataan. Jos niin hassusti pääsee käymään, että padasta on jäänyt jotain syömättä, on nyt oiva tilaisuus hyödyntää ylimääräiset lihat ”steam bunnyssa”.

– Steam bun on modernimpi tapa käyttää riistaa. Reseptissä on vähän itämaista vaikutetta, mutta kyseessähän on täytetty sämpylä, joka sopii vaikka evääksi metsälle tai illanistujaisiin, ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho miettii.

Kaikenlaiset nyhtöruoat ovat olleet suosiossa jo pitkään, eikä syyttä. Pitkään hautuneessa jäniksen lihassa on intensiivinen maku ja rakenteensa puolesta se sopii erinomaisesti myös esimerkiksi burgereiden väliin.