Tällä kertaa keittiöpäällikkö Ari Ruoho kokkaa jänistä portviinissä: jäniksen jaloista tehdään perinteistä pataa. Katso alta helppo resepti.
Portviini-jänispata
Ainekset
annosta
rusakon taka- ja etujalat | |
1 plo | portviiniä |
3 | sipulia |
porkkanaa ja palsternakkaa pilkottuna | |
2 dl | kuivattuja sieniä |
muutama | mustapippuri |
4 | katajanmarjaa murskattuna |
suolaa | |
1 oksa | rosmariinia |
1 | laakerinlehti |
2 dl | punaviiniä |
0,5 l | lihalientä tai vettä |
voita paistamiseen | |
Maizena |
Valmistus
- Ruskista koivet kuumalla paistinpannulla voissa ja siirrä pataan
- Huuhtele pannu punaviinillä ja kaada sekaan
- Lisää juurekset, sipulit ja mausteet. Lisää nestettä sopivasti. Lisää myös kuivatut sienet mukaan
- Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes koivet ovat täysin kypsiä (n. 2 tuntia). Tarkista suola
- Suurusta tarvittaessa sekoittamalla Maizenaa pieneen tilkkaan kylmää nestettä.
- Tarjoile vaikka puikulaperunapyreen kanssa
Ari Ruohon vinkit jänisruokiin
– Haudutettu jänispata on tuttu tapa käyttää lihaa. Jäniksen fileet ovat melko pieniä, joten haudutuksella saa lihan riittämään useammalle syöjälle. Tämä pata maistuu vaikka pääsiäispöydässä, ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho tietää.
Rusakon lihassa on voimakas maku, jäniksessä vielä tuhdimpi. Liha on tummaa verrattuna kaneihin, joita metsästetään paljon esimerkiksi Keski-Euroopassa.
Kokeile myös näitä jänisreseptejä
Kokeile myös Ari Ruohon savustettua rusakonpaistia, tai miten jänis taipuu käristykseksi. Perinteen ystäville jänispaisti haudutetaan oluessa.
Ennenkuin jänis pääsee pöytään, Markus Maulavirta opastaa jäniksen käsittelyyn. Sen jälkeen maistuu nyhtörusakko itämaiseen tapaan.