Huippukokin 3 parasta: jänis- ja rusakkoreseptit

Koonnut: Kirsi Färm  Valokuvat: Tuukka Kouri  02.05.2021
Jäniksen fileet ovat melko pieniä, joten haudutuksella saa lihan riittämään useammalle syöjälle.
Jäniksen fileet ovat melko pieniä, joten haudutuksella saa lihan riittämään useammalle syöjälle.
Rusakko tai jänis on muhkeanmakuinen riistaruoka. Huippukokkimme Ari Ruoho sekä Markus Maulavirta loivat jäniseläimen lihan kanssa yhteensopivat riistareseptit - joko modernisti tai perinteisellä tavalla.

Kokeilevan keittiön jänisreseptit

Kokeile Ari Ruohon savustettua rusakonpaistia, joka saa pallogrillissä ensin savun makua, jonka jälkeen paisti hautuu uunissa kuin itsestään.

Jos paistista on jäänyt jotain yli, tee siitä nyhtörusakko. Se on monikäyttöinen liha, joka toimii niin eväsleivän kuin hampurilaisenkin välissä. Ari Ruoho twistaa nyhtöjänistä itämaisittain.

 

Varmat reseptit: jänis tai rusakko

Markus Maulavirta puolestaan luottaa perinneruokiin. Jänis taipuu käristykseksi, joka muhii oluessa.

Hauduttaminen vapauttaa kokin muihin hommiin. Olutta käytetään hauduttamaan perinteinen jänispaisti. Entä maistuisiko portviinissa hautunut jänispata?

Ennenkuin jänis pääsee hautumaan Maulavirta opastaa jäniksen käsittelyyn.