Huippukokin 5 parasta: jänis- ja rusakkoreseptit

Koonnut: Kirsi Färm  Valokuvat: Tuukka Kouri  02.05.2021
Jäniksen fileet ovat melko pieniä, joten haudutuksella saa lihan riittämään useammalle syöjälle.
Jäniksen fileet ovat melko pieniä, joten haudutuksella saa lihan riittämään useammalle syöjälle.
Rusakko tai jänis on muhkeanmakuinen riistaruoka. Huippukokkimme Ari Ruoho sekä Markus Maulavirta loivat jäniseläimen lihan kanssa yhteensopivat riistareseptit - joko modernisti tai perinteisellä tavalla.

Kokeilevan keittiön jänisreseptit

1. Ari Ruohon savustettua rusakonpaisti saa pallogrillissä ensin savun makua, jonka jälkeen paisti hautuu uunissa kuin itsestään.

2. Tee nyhtörusakko, jos paistista on jäänyt jotain yli. Se on monikäyttöinen liha, joka toimii niin eväsleivän kuin hampurilaisenkin välissä. Ari Ruoho twistaa nyhtöjänistä itämaisittain.

 

Varmat reseptit: jänis tai rusakko

3. Jänis taipuu käristykseksi, joka muhii oluessa, koska Markus Maulavirta luottaa perinneruokiin. 

4. Olut hauduttaa perinteisen jänispaistin. Hauduttaminen vapauttaa kokin muihin hommiin.  

5. Vai maistuisiko portviinissa hautunut jänispata?

Ennenkuin jänis pääsee hautumaan Maulavirta opastaa jäniksen käsittelyyn.