Ari Ruohon mehevimmät villisika-reseptit 3x

Koonnut: Kirsi Färm  02.06.2021
Villisika-reseptit

Mehukkaat villisikareseptit

Kokeile villisian ribsejä BBQ-soosilla. Kyytipojiksi marinoidaan kotimaista kaalia.

Villisian kassleri mehukkaassa olutkasitteessa saa makeutta karamellisoidusta sipulista. Ai että!

Syksyn sadosta pyöräytetään villisian kyljyksiä metsäsienikermakastikkeessa.

 

Syö vain kypsää villisikaa - muista trikiinivaara

Riistaa voi metsästää monesta syystä. Esimerkiksi raikas ulkoilma, jännittynyt odotuksen tunne sekä metsästykseen liittyvät sosiaaliset tai epäsosiaaliset tilanteet ovat hyviä syitä metsästää. Jos kysytään keittiömestari Ari Ruoholta, on saaliiksi saatu herkullinen riistanliha kuitenkin ehkä paras syy harrastukselle.

– Vaikka villisian metsästyksessä on omat haasteensa tai tietyt hankaluudet saaliin saamisen jälkeenkin, on villisian liha todella maukasta ja ainakin minulle todellinen kannuste lähteä metsälle, Ruoho pohtii.

Villisian lihan käsittely ja laittaminen ei juurikaan eroa kotisiasta valmistetun aterian kokkaamisesta.

– Sen olen huomannut, että villisiasta ei jää sellaista hieman kitkerää jälkimakua suuhun, joka kotisiasta joskus jää, keittiömestari ja metsästäjä toteaa.

Villisika tulee kypsentää asianmukaisesti. Villisikaa ei syödä raakana ja trikiinitarkastus tulee olla tehtynä.

– Mitä pidempään lihaa kypsentää, sitä matalampi tulisi lämpötilan olla. Pitkä kypsennysaika murevoittaa lihan ja siitä tulee aivan sikahyvää, vai pitäisikö sanoa aivan törkeän hyvää, Ruoho nauraa arpoen kumpaa lempilausahduksistaan käyttäisi.