Mitä ruokaa tehdä kauriista? Taatusti toimivat reseptit TOP 5

Koonnut: Kirsi Färm  03.06.2021
kauris riistareseptit
Metsäkauriissa on Ravintola Nokan keittiömestarin Ari Ruohon mielestäni kenties paras liha hirvieläimistä. Maku on mieto ja liha on pehmeää. Ruoho vastaa suuresta osasta Jahtimedian kaurisresepteistä.

Top 5 kauris-reseptit

1. Kokeile Rump steakia. Siinä kauriin paistikankku leikataan niin, että kaikki paistit jäävät yhteen pihviviipaleeseen. Tarkemmat leikkuuohjeet löydät reseptisivulta.  

2. Riimikauriin valmistuksen aktiivinen työvaihe ei vie kuin hetken. Sen jälkeen riimiliha valmistuu pakastimessa itsestään.

3. Kaurisburgeri maistuu aina, ja Ari Ruohon reseptillä hampurilaisen grillaamiseen saa myös uusia vinkkejä. 

4. Kaurista nuotiolla. Ensin grillataan yrttivoifileet. Fileiden jälkeen tulisille hiilille pääsevät pestyt juurekset, jotka nakataan nuotioon rohkeasti kuoret päällä.

5. Makeat kauriskääryleet. Markus Maulavirta on erikoistunut helppoihin ja hyviin perinneruokiin, jotka onnistuvat jokaiselta metsästäjältä. Tällä kertaa kauriskääryleisiin piilotetaan makea yllätys.

 

Kaurista voi metsästää lähes koko maassa

Kauriskanta on suhteellisen hyvä koko maassa, ja sen metsästys on mahdollista myös metsästysjousella.

Kauris on niin sanotusti helpoiten metsästettävä hirvieläin, koska se ei vaadi kaatolupia, kuten hirvet ja valkohäntäpeurat. Kauriin metsästyksestä päättää alueen metsästysoikeuden haltija. Kevätpukkijahti on yleistynyt metsästysmuoto, joka jatkaa metsästyskautta touko-kesäkuun lämpimissä säissä.